PATCH-gruppetrening

PATCH gruppetrening

Nyhet:
Kom i form med egoscue-gruppetrening!

Funksjon I Fokus starter i august 2017 med PATCH-trening. Dette er i praksis Egoscue-trening som gruppetime med både styrketrening, utholdenhet og mye moro! Vi lover at du får en bedre treningsøkt enn på lenge. Det er begrensede plasser så meld deg på allerede i dag!

Meld deg på!

Vi har oppstart allerede tirsdag 12 september.

Den første timen er fra kl 18.00-19.00
Den neste timen er fra kl 19.00 – 20.00

Trykk på linken og meld deg på:  post@funksjonifokus.no.
Skriv inn dit navn, telefonnummer og på hvilke av tidene du ønsker å delta.

Etablert konsept

Grunnleggeren av Egoscue,Pete Egoscue, fikk for over 30 år siden en forespørsel av en gruppe idrettsutøvere fra videregående skole. Resultatet ble den effektive treningsformen PATCH!

Utfordre alle deler av kroppen

Patch kan enklest beskrives som å utfordre alle deler av kroppen til å jobbe i varierte posisjoner og med ulike treningsøvelser. En PATCH-time vil garantert utfordre alle deler av kroppen din på en morsom, effektiv og skånsom måte.

På mange måter er ikke Patch trening noen ny treningsform, men mye er basert på teknikker som er brukt i militæret. Problemet er at veldig mye av aktivitetene vi gjør er knyttet til isolasjon av enkle muskler, repeterende rutiner og redusert leddutslag. Dette er grunnen til at Egoscue så verdien av å lage dette som en treningsform hvor kroppen får gå gjennom fulle leddutslag.

Konseptet handler om å gå over, under og rundt hindre for å skape funksjonell bevegelse. Å være funksjonell betyr at en tillater at menneskekroppen å utføre bevegelser som er naturlig for kroppen å gjøre. En øver på å gjøre funksjonelle bevegelser for kroppen. Dette er de samme bevegelsene som mulig har gått tapt som følge av et stillesittende liv.

Naturlig balanse

Selv mennesker som går på treningssenter er ikke så godt trent som de kunne vært. For det første så er ikke det ikke naturlig for kroppen og for det andre (og ganske ironisk) ved å streve etter å bli “perfekt” og symmetrisk, så mister mange deres naturlig muskulære balanse. Uten å ville det så styrker og jobber hardere på en side av kroppen enn den andre. Når en gjør Patch så oppnår man å få naturlig balanse gjennom å få kroppen til å arbeide som en enhet.

Mange ulike øvelser i treningssenteret som benkpress, knebøy, splitt utfall eller roing, bruker bare deler eller perifere deler av kroppen.

Hver eneste øvelse vi bruker i en Patch trøtter ut hele kroppen. Det er grunnen til at en 15-20 minutters Patch økt er verdt to dager med normal trening. Det er også en flott oppvarming for enhver type trening som du gjør etterpå. Den sentrerer balansen og setter hoftene dine i gang til sitt primære formål- å bevege deg .

Patch er gøy

Ettersom dagen går og du utfører dine vanlige gjøremål, så vil kroppen din fortsette å bli mer funksjonelt sterk og balansert som følge av Patch-økten du utførte tidligere samme dag eller noen dager før. Å være med på en Patch er gøy. Ofte forbinder vi trening med noe som er obligatorisk. For barn er lek gøy og skaper glede. Se på ungene våre når de leker. De trener som de er gale, men de vet det bare ikke. De tror de bare leker og har det gøy. Det er det samme med Patch. Det er super trening, men det er forkledd og rent, uforfalsket, barnslig glede.