Ryggsmerter

Ryggsmerter, lumbago, isjias og prolaps

Statistikk tilsier at så mange som 80% av oss vil få problemer med ryggen i løpet av livet. Vi har lang erfaring med å forebygge ryggplager, også dem med kroniske rygglidelser og når en trenger akutt hjelp. Hvis uhellet er ute og en har pådratt seg et hekseskudd, prolaps eller liknende, er det viktig at man får tilstrekkelig med avlastning for å få kontroll på smertene og få avlastet ryggen.

Mange med ryggproblemer opplever ubehag når man sitter eller kjenner seg stiv og låst i ryggen når en skifter stiling fra sittende til stående posisjon. Andre opplever mest problemer når de bøyer seg fram for å ta noe opp fra gulvet eller jobber i hagen.

Alle disse eksemplene er symptomer på ubalanse mellom bekken og korsrygg som vi med enkle grep kan endre på. Mange skylder på sin “dårlige rygg” eller sine “dårlige gener” og har lært seg strategier for å leve med “handikappet”. Denne gruppen går regelmessig til behandling når ubehaget tilspisser seg og de får vansker med å bevege seg. Som følge av at at de går rundt med en kronisk feilstilling mellom bekken og korsrygg, så vil en over tid utvikle slitasje (artrose), stenose mv. For å få en varig bedring, og for å redusere den kroniske slitasjen, er det viktig at man lager en individuell plan ut i fra den enkeltes behov. Da er sannsynligheten for å lykkes langt større enn om man gir alle samme type hjelp. Ved å gi rygg og bekken regelmessig påminnelse av sin funksjon, øker oddsene dramatisk for en smertefri tilværelse og bedre bevegelighet. Sammen vil vi lære deg hvordan du kan ta vare på ryggen din. Egoscue-metoden gir mulighet til varige resultater.

Les historien om Kristin

Referanser